/ февруари 3, 2020/ За родители, Законодателство, ЛГБТ настъпление, Новини, Статии/ 0 comments

30 януари 2020 г.

Сега „Законът за закрила на уязвимите деца” (Vulnerable Child Protection Act) се отправя към щатския Сенат

В сряда членовете на щатския парламент в Южна Дакота приеха законопроект, който обявява за незаконни медицинските процедури за смяна на пола при деца – „Закон за закрила на уязвимите деца” – с 46 гласа «за» срещу 23 «против», съобщава Inforum  като добавя, че сега ще бъде насочен към щатския Сенат.

Съгласно Щатски закон 1057, за незаконно (престъпление от 1-ва степен) се счита лекари да извършват полово-утвърждаващи процедури или операции, или да предписват хормонозаместителна терапия за подпомагане на промяната на пола за всички под 16-годишна възраст. Наказанието за престъпление от 1-ва степен е година затвор и максимална глоба от 2000 долара.

Inforum информира какво ще се счита за незаконно:

• Извършването на следните операции: Кастрация, вазектомия, хистеректомия, оофоректомия, метоидиопластика, орхиектомия, пенектомия, фалопластика, вагинопластика.

• Извършване на мастектомия

• Предписване, дистрибуция, прилагане или друг начин на снабдяване на следните медикаменти: Блокиращи пубертета лекарства, супрафизиологични дози тестостерон за жени, супрафизиологични дози естроген за мъже.

• Отстраняването на каквато и да било здрава тъкан или част от тялото.

Медицинските сестри ще бъдат освободени от наказателна отговорност, допълват от агенцията.

Полемика

Представителят на републиканците в щата, Фред Дойч, поръчител на законопроекта, оприличи подобни вмешателства на «странните» медицински експерименти, провеждани от нацистите.

«За мен, извършваните от тези т. нар. лекари, които работят на ръба на медицината, процедури,  са престъпление срещу човечеството», заявява Дойч пред Тони Пъркинс от Съвета за изследвания на семейството.

«Знаеш ли, аз съм син на оцелял от Холокоста. Членове от семейството ми са били убити в Аушвиц. Виждал съм снимки с тези «странни» медицински експерименти. Не искам това да се случва с нашите деца. Защото това се случва в момента.»

В началото Дойч подсилва коментарите си в спора за законопроекта с предупреждението, че не би искал да оприличава лекарите, лекуващи транссексуални деца с нацисти.

«Посетил съм музеи, посветени на Холокоста, по целия свят. Много е лично за мен. Просто размишлявам, че снимките ми се струват подобни.»

Но скоро след това заявява пред CNN, че съжалява за сравнението:

«Съжалявам за коментарите, които направих въз основа на моята лична история на син на оцелял в Холокоста.»

Противопоставяне

Представителят на демократите в щата, Кели Съливан, поиска от камарата да оттегли законопроекта:

«Това, което си мисля е, че явно е добре правителството да се намесва в частните семейни въпроси на жителите на Южна Дакота, когато това е удобно за програмния план на някои. Защо създаваме закони и се заемаме само с някои аспекти на здравната грижа, а с други не?», съобщава Informer.

Американският съюз за граждански свободи (ACLU)  на Южна Дакота заявява, че ще се бори срещу законопроекта, отбелязва Newsweek.

Хедър Смит, изпълнителен директор на  ACLU за Южна Дакота казва в изявление:

«Блокирайки медицинските грижи, подкрепяни от всяка голяма медицинска организация, този законопроект нелепо пренебрегва здравето и благосъстоянието на транссексуалните младежи от Южна Дакота, които са едни от най-уязвимите хора.»

«Искаме южни дакотци да знаят, че изследваме всички наши правни възможности. Ако този законопроект се превърне в закон, той ще бъде оспорен. Ще се видим в съда.»

«Детето не може да дава съгласие»

Републиканецът Йон Хансън помоли камарата «да не се страхува» да приеме законопроекта», предава Inforum.

«В законопроекта бяха изложени факти, съгласно които,  родителите са тези, които в действителност дават съгласие, а не детето.» «Това има значение, защото то не е способно да даде съгласие. Това вече го има по закон. Отнасяме се към децата по различен начин. Не им позволяваме да пушат, пият, да залагат, да шофират, да правят секс. Да заявиш, че един родител може да разреши  на малкото си дете да прави секс е извращение, съгласно цялостната идея на  родителските права. Непълнолетните се нуждаят от защита, тъй като са склонни да взимат ирационални решения. Те нямат необходимия капацитет да взимат подобни решения за смяна на пола.»

Източник: https://www.theblaze.com/news/south-dakota-house-passes-bill-outlawing-transgender-medical-procedures-on-children?utm_content=bufferb5faf&utm_medium=referral&utm_source=facebook&utm_campaign=fb-theblaze&fbclid=IwAR2VprWSTVu6YHH9AwPGdpHEh4J1JmUjytVNQRw1Z1XewwVNh2xwHchWhpQ

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://www.daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment