/ август 8, 2019/ Статии/ 0 comments

Министерството на правосъдието предлага да се въведе наказателна отговорност в случай на неизпълнение на решението на съда относно отнемане и предаване (трансфер) на дете. 

 22.02.2019г

http://russkievesti.ru/assets/images/resources/21674/640x480/ministr-yusticzii-nameren-sazhat-za-protivodejstvie-yuvenalnomu-terroru.jpg

   Руските власти, игнорирайки нарастващите външнополитически заплахи и сигнали от рода на обръщения от името на родителските и патриотични организации, продължават да внедряват “западните ценности”, които подкопават доверието на народа към тях самите. Министърът на правосъдието Александър Коновалов  миналата седмица “зарадва” родителите с ювенална инициатива като предложи да се въведе наказателна отговорност за родители, които укриват децата си от попечителските органи. 

   На 13 февруари, на заседание на Съвета на Федерацията, състудентът на Димитрий Медведев – Александър Коновалов (министър на правосъдието на Руската Федерация) заяви за поредните назряващи промени в семейното законодателство. Според него е необходимо колкото се може по-бързо да се разработи документ, който да уточнява правилата (реда) за защита на правата и законните интереси на детето, да се установи минимален размер на издръжката за деца, да се уточнят отговорностите на родителите, които издържат пълнолетни работоспособни деца, които следват редовно в организации, които осъществяват образователна дейност. Но най-главното е, че Министерството на правосъдието предлага да се въведе наказателна отговорност в случай на неизпълнение на решението на съда относно отнемане и предаване (трансфер) на дете. Освен това се планира легализиране на възможностите по изпълняване функциите на настойника или попечителя от няколко лица едновременно ( както физически лица, така и юридически лица), а също така да се разшири кръга от организации, на които да бъде възложена ролята на настойник или попечител, включително и организации, които не са упражнявали преди това надзор върху съответно дете.

   “Като цяло считаме, че законопроектът е много важен, актуален и перспективен. По заявка на правителството Министерството на правосъдието изготвя поправки по него, които не нарушават същността му, а го подобряват. Сега тези поправки минават през процедура на междуведомствено съгласуване.”- Коновалов за ИА Regnum

   Също така се съобщава, че законопроектът вече е разработен от Съвета на Федерацията с участието на федерални органи на изпълнителната власт и обществени неправителствени организации. В реално време подлежи на одобрение и в Правителството.

   Само преди две години консервативното болшинство граждани, които не приемат западните стандарти на ювеналната юстиция в никакъв вид, гледаха на живота оптимистично. Възлагаха се големи надежди на временната комисия към Съвета на Федерацията за подготовка на предложения по усъвършенстване на Семейния кодекс начело със сенатор Елена Мизулина. Но след като Мизулина предостави честния доклад за 300 000 отнети деца за всяка година, основан на достъпни данни, след смелите предложения да се ликвидират комисиите по делата на непълнолетните (както заинтересованите да отнемат деца дори по необективни причини, така и изцяло ювенални структури), дейността на тази работна група фактически е блокирана. Вместо това под ръководството на зам. началника на администрацията на Президента Кириенко в края на миналата година е създаден  Съвет към Президента по реализация на държавната политика в сферата на защитата на семейството и децата начело с мастити “експерти защитници” като Валентина Матвиенко, Алексей Кудрин и Татяна Голикова. И в момента получаваме поредното затягане на гайките в рамките на същата антисемейна политика.

   За всеки един родител, който не е загубил човешкия си облик, неговото дете е най-главното в живота и е абсолютно логично, че ще го защитава с всички средства, включително и след съдебно решение за лишаване или ограничаване на родителските права. 

   В последните години в Русия се налага варварска практика за изземане на деца от семействата им, включително с прилагане на физическа сила от страна на полицията, с издевателство над децата и родителите – това е нагледно демонстрирано от една страна в документалната подборка на Родителското Всеросийско съпротивление. А сега тези родители, които са застанали с гърди напред, за да защитят децата си, след като са ги обявили за “недостатъчно добре изпълняващи родителските си отговорности” (или пък са признали семейството за “неблагополучно”), по кривата логика на социалните, обвинението и съда, мислят да ги обявят и официално за престъпници и да им забранят дори да си помислят да укриват децата си от ювеналите.

   Как ще се случи това може подробно да се проследи като се вземе за пример случая с многодетното семейство Кисельови от Карелия (този регион се ръководи между впрочем от друг състудент на Медведев – Артур Парфенчиков, където работата на местните социални органи, заимстващи опита на Финландия, води до печални резултати). Семейството, което е в нормално финансово състояние, живее в 4-стайно жилище, се лишава от 6 деца на основание на задочно решение от съда, дори не са уведомени за датата на заседанието, т.е. дори не е била изслушана защитата, нито са били разпитани децата. Към родителите не е било повдигнато обвинение за жестоко отношение към децата си. Всичките претенции се свеждат до това, че децата им са се обучавали вкъщи, преминали са на домашно обучение (при това майката винаги е била при тях) като са се отказали от междинното оценяване в училище и учебниците, по-малките деца не са посещавали детска градина и също така това, че родителите не са допускали проверки на жилищните условия, за което те всъщност имат законно право. По думите на родителите всичките им проблеми започват, когато таткото спира да се примирява с всичките такси, които се събират в училище. Публикува документ, който потвърждава, че финансирането на училищата от местния бюджет е напълно достатъчно. От училището започват да тормозят децата и родителите се принуждават да преминат към домашна форма на обучение. Обявяват майката за издирване и януари 2019г. я свалят от автобус заедно с децата, които биват отнети по класическия начин –  връчват „Акт за липса на надзор от страна на родителите” и отвеждат децата в неизвестна посока. Цял месец родителите не знаят къде се намират те. Трябва да се обърне внимание и на факта, че с решение на съда родителите трябва да плащат на държавата за издръжка на децата им (от 7.02. 2018 до 2032 г). Но самото заседание на съда е на 28.09.2018 и през цялото това време децата са живели с родителите си. Издръжката е огромна, отделно за майката, отделно за бащата, а ако не се плаща, това може да предизвика възбуждане на наказателно дело за неизпълняване на родителските задължения. Въпреки че губернатора на Карелия обещава, че ще се заеме с тази ситуация, Кисельови все още са разделени от децата си, още повече, че на 11.02 при тях идват съдебни пристави да опишат имуществото им. Семейството е в капана на издръжката, който е поставен от социалните органи. Сега трябва да изплатят 250 000 рубли и вчера бащата се обърна към всички неравнодушни с молба за помощ. 

   А сега да си представим за малко какво щеше да се случи с тези любящи родители, които не желаят да дадат децата си в детски дом, ако инициативата на министъра на правосъдието вече работеше. Щяха да им сложат белезници и след като се изгаврят с тях, както обикновено постъпват служителите на реда, щяха да ги изпратят в затвора. Голяма би била вероятността да не видят децата си повече, никаква информационна или юридическа борба не би била възможна по понятни причини. И не само това, но и в съответствие с поправките в Семейния кодекс на Коновалов, функциите на попечител на децата би могло да получи самото училище, което явно има зъб на семейство Кисельови. Въобще се планира настойничеството от юридически лица, включително група от такива лица, т.е. да се “подпомогнат” частните кантори (вкл. НПО) да започнат един доста доходоносен бизнес. Бизнес с руски деца и разбити семейства. Това е същността на този “перспективен и актуален” иновативен закон от Министерството на правосъдието.

   Като заключение ще се върнем преди 6 години, през февруари 2013г., когато Президентът се изказа в Колонната зала в Дома на съюзите на Първия Родителски конгрес в Русия. Тогава Владимир Путин точно и еднозначно каза, че безцеремонната намеса в семейството е недопустима!!!, необходимо е да се уважават семейните традиции на руските граждани и на коренните народи в Русия и че мнението на руското общество по повод внедряването на западните механизми на ювеналната юстиция еднозначно е неприемливо и недопустимо под никаква форма!!!. Такова е и становището на Руската православна църква.

   Приетите до този момент закони обаче,  разните Стратегии за действие в интересите на децата и тем подобни Десетилетни детски планове, внедрявани от страна на либерал-глобалистките методики от прозападни лобисти като Националната родителска организация, всевъзможните регламенти за междуведомствено взаимодействие и накрая реалните действия на органите на социалните служби убедително показват, че в Русия на държавно ниво се прокарва антисемеен и антитрадиционен вектор, който фактически е насочен към война със собственият си народ!!! Разрушението на семейството е равно на разрушението на националния суверенитет! И тази наказателна за родителите инициатива на Министерството на правосъдието има пряко отношение към обслужването на нашите глобални партньори и никакво отношение към интересите на страната и народа. Можете да си направите сметка за нивото на осведомеността на Президента и нивото на контрола!!!

Превод: HRISTINA AYNALIEVA – CAVADIASПЕТЪК, 7 ЮНИ 2019 Г.

Екип Национална група „Не на стратегията за детето 2019-2030!“

Линк към оригиналната статия:  http://russkievesti.ru/novosti/yuvenalnaya-yusticziya/ministr-yusticzii-nameren-sazhat-za-protivodejstvie-yuvenalnomu-terroru.html

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на Национална група „Не на стратегията за детето 2019-2030!”

Share this Post

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*